Početna‎ > ‎

Vijesti


Rajski Vrhovi XXIII - 15.-17. 7. 2016.

objavio 13. tra 2016. 07:06 Ivo Turk

Pozdrav svima! Nakon dugog vremena, red je da se ova web stranica aktivira. Sa zadovoljstvom vam mogu najaviti da će se Rajski Vrhovi XXIII održati u Budinjaku na Žumberku (na staroj lokaciji) od 15. do 17. srpnja 2016. godine. Više novosti uskoro!

Redovi - rujan 2012

objavio 9. ruj 2012. 04:59 Županija Krvomeđe

Za posebne zasluge tijekom Rajskih Vrhova 17 dodijeljujem ove redove kao znak zahvale i priznanja za vaš trud i odgovornost:

Kao priznanje za izvanredne uspjehe u Amtgard umjetnostima red ZMAJA dobivaju sljedeće osobe:

Dino Jakušić - Slavoslav
Zvonimir Barać - Melindor
Sven Nemet - Taru
Aldina Šćulac - Kundri
Ivan Kalinić - Anno

Kao priznanje za izvanredne uspjehe u Amtgard znanostima red SOVE dobiva:

Zoran Vlahović - Ozram Nogosjek

Kao priznanje za izvanredne uspjehe na bojnom polju red RATNIKA dobiva:

Palve Pelikan - Lav Petrovič

koji je ujedno i pobjednik noćnog lova i nositelj titule noćni lovac do sljedećeg noćnog lova.

Kao priznanje za trud i doprinos Amtgardu red RUŽE dobivaju:

Ivan Žalac - Kain
Ivan Kalinić - Anno
Ines Josić - Morana Koruša
Tijana Migić - NPC
Branimir Vorša - Branimir Nav
Hrvoje Mikulić - Pribina Gromoglasnik
Andrej Mihajlović - NPC

Žao mi je što neke jako zaslužne osobe već imaju 3. red ruže, a ja im ne mogu dodijeliti 4. po corpori Amtgarda jer još nemamo status barunije ili više. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti na bolje.

Kao priznanje za vođenje Amtgard aktivnosti red KOVAČA dobivaju:

Ivan Žalac - Kain
Mario Bošnir - Svitogor
Mirna Dremel - Naamah
Ivo Turk - Zlatko Kramparić (dodijeljuje ga premijer Ozram Nogosjek)

Rajski Vrhovi XVII

objavio 17. kol 2012. 00:49 Ivan Zalac

Evo i nekih obavijesti vezanih za Rajske Vrhove XVII:

Održat će se u Budinjaku na Žumberku od 31.8. do 2.9.2012.

Igra se po Amtgard 7,2 pravilima (hrvatski prijevod). Relevantan je Dor un Avathar 8. edicija (engleska verzija jer hrvarski prijevod ne postoji). Klasne lente nisu obvezne.

Uglavnom je sve isto kao i na Rajskim Vrhovima XVI, no za svaki slučaj, evo nekih pravila i obavijesti:

Kotizacija je 70 kuna po osobi. Ona uključuje najam terena i korištenje WC-a u lokalkoj gostionici. Osobe koje dolaze na događaj iz inozemstva a da je udaljenost pri tome veća od 300 km (od Budinjaka) ne moraju platiti kotizaciju. Igrači koji dolaze iz Osijeka plaćaju 35 kuna kotizacije. Ako netko dolazi iz nekog mjesta u Hrvatskoj koje je od Budinjaka udaljeno više od 100 km, neka mi se javi na ivo.turk@pilar.hr  ili na 092/2718882 kako bismo se dogovorili oko iznosa kotizacije.

Hranu i piće si svatko sam mora osigurati. To uključuje i pitku vodu, jer na lokaciji gdje se igra nema vodovoda.

Konačne smrti likova nema osim u slučajevima gdje je konačna smrt kazna za teške povrede pravila tijekom igre. To je podrobnije opisano kasnije u ovom postu.

Budite spremni na sve vremenske prilike jer se ipak igra na planini na kojih 800 m nadmorske visine. Imajte na umu da noći mogu biti osjetno hladnije od dana. Budite spremni na mogućnost kiše.

Kako je na Rajske Vrhove skoro pa nemoguće doći bez auta, apeliram na vozače da prime i povezu na Rajske Vrhove što je više moguće ljudi, kako oni koji nemaju auto ne bi ostali zakinuti za prijevoz.

Donošenje bilo kakvih životinja na Rajske Vrhove nije dopušteno. Jedina je iznimka Gareythov pas Dixie. Problem je naime u tome što npr. pas od igrača može otići u obližnje selo i tamo potamaniti guske i kokoši ili neke druge domaće životinje. Dixie to sigurno neće napraviti.

Igra počinje u petak u 18 sati i prekida se u nedjelju u 2.30 sata (u noći). Igrači koji to žele, mogu u noći sa petka na subote otići spavati kada hoće. Igrači koji su otišli na spavanje će se tretirati kao da su izvan igre, osim ako oni izrijekom ne žele drukčije. To trebaju jasno i glasno reći sucima. Igrače koji su u šatoru na spavanju u bilo koje doba igra ne tangira ni na koji način. Nema ubijanja u snu (a da igrač koji spava to ni ne primjeti) i sl. Iznimka su oni koji to izrijekom žele. Igrači koji su u igri tijekom noći ne smiju narušavati san onih koji spavaju. To znači da u blizini šatora u kojima ljudi spavaju trebaju biti tiho, odnosno ne galamiti i sl.

Šatori su prostor koji je izvan igre. Stvari koje su unutra nisu u igri. Nije dozvoljeno ulaziti u tuđe šatore bez dopuštenja vlasnika. Zabranjemo je skrivati predmete vezane za igru u šatore. Isto vrijedi i za automobile. Prostor WC-a se smatra prostorom izvan igre. Prostor seoske gostionice "Žumberački podrum" koja je dislocirana od terena gdje se igra se može koristiti kao prostor za off game razgovore, no i ne mora. To ovisi o igračima (kako se dogovore). Ako istovremeno tamo sjedi više skupina igrača, od kojih su neke in game, a neke off game, međusobno su dužne poštivati status vezan za igru (ne ulijetati in game skupini s off game stvarima i obratno).

Novost je što će na Rajskim Vrhovima XVII biti testirane u igri lente za "off game" igrače. Igračima će biti raspoložive lente koje će, kad se nose, označavati da je igrač "off game". Ovo se donosi u cilju spriječavanja situacija da je npr. u gradu 50% igrača u nekom momentu off game. Igrači se potiču da što manje vremena budu off game, a idealno bi bilo da uopće ne budu off game. Igrači koji će biti "off game" bez lenti bit će upozoreni od sudaca. Ako se ogluše o upozorenja i nastave biti off game, jako će im se lako dogoditi da za taj dan ne dobiju bod iskustva (token). 

Igrači su dužni izbjegavati bilo kakav kontakt s bilo kojim divljim životinjama, a posebice lisicama (najčešći prijenosnici bjesnoće). O pojavi bilo kakve divlje životinje na i u blizini terena za igru, igrači su smjesta dužni obavijestiti organizatore LARPa. (Krpelje i komarce naravno možete tamaniti.)

Zabranjeno je ulaziti u arheološke iskopine.

Ukoliko se naiđe na poslagana drva za ogrijev u blizini terena, ona nisu to za nas. Ne smijete ih dirati. Izmjerena su u kubne metre i namjenjena su prodaji.  PRAVILA O PRIJAVLJIVANJU SMRTI LIKOVA I PREDMETIMA VEZANIM UZ PRIČU


1. Svi su igrači dužni svaku smrt svojeg lika prijaviti u Nirvani na način da u kutiju ubace papirić sa imenom svojega lika, danom i vremenom smrti te rednim brojem pogunuća.

2. Osobe koje ne naprave opisano u stavci 1 bit će kažnjene isključivanjem iz igre, te će biti udaljene s terena na kojemu se LARP odvija.

3. Osobe koje izgube sve živote dužne su to smjesta prijaviti sudcima, odnosno organizatorima igre. Potom će ih oni uputiti što im je dalje činiti. Konačne smrti likova u ovom kontekstu nema sukladno pravilima i tradiciji Amtgarda.

4. Igrači koji u igru unose bilo kakav relikt dužni su ga na početku igre prijaviti sucima. Jednako su ga tako dužne odjaviti na kraju događaja. Osobe koje posjeduju predmete vezane za igru (quest items), a izgube zadnji život dužne su o tome smjesta obavijestiti sudce ili organizatore igre. Potom se primjenjuje stavka 3 ovog pravilnika. Predmeti vezani uz igru u ovom slučaju prestaju biti u posjedu igrača koji je izgubio zadnji život i trebaju biti položeni na tlo na mjestu pogibije lika, ukoliko ranije pretraživanjem neki drugi lik nije pronašao predmet. Lik koji nađe takav predmet postaje njegov novi vlasnik. O pronalasku tog predmeta taj je lik smjesta dužan obavijestiti organizatora ili sudca. U protivnom, bit će isključen iz igre i udaljen s LARP terena, a spomenuti predmet neće biti u vlasništvu lika. Po završetku događaja svi su igrači organizatorima ili sudcima dužni reći imaju li kod sebe koji predmet vezan za igru (quest item). U suprotnom, taj se predmet neće smatrati vlasništvom lika, nego će se smatrati izgubljenim.

5. Osobe koje budu varale na način da tijekom jedne igre proizvoljno mijenjaju klase svojih likova bit će isključene iz igre i udaljene s terena. Moguće je mijenjati klase jedino između dvije bojne igre ili između dvije jasno odvojene priče. Eventualne nejasnoće treba razmotriti sa sudcima ili organizatorima.

6. Osobe koje budu koristile sposobnosti koje njihova klasa nema a nisu se o eventualnim modifikacijama klasa prethodno dogovorili sa sudcima ili organizatorima bit će isključene iz igre i udaljene s terena.

7. Osobe koje ne učine opisano u stavci 3 ovoga pravilnika, te nastave igru varajući da nisu izgubili sve živote bit će kažnjene konačnom smrti svojega lika koja se odnosi na sve LARP događaje.

Game masteri će biti Mario Bošnir, Ivan Žalac i Ivo Turk, a svoj će doprinos organizaciji igre dati i Ksenija Premuš i Vjekoslav Kiralj. 

DOBRODOŠLI!!!

Ivo Turk

Krvomeđe je Park of the year 2011!

objavio 11. sij 2012. 08:26 Ivan Zalac

Krvomeđe je osvojilo titulu Amtgard park of the year 2011. u izboru Electric Samurai-a!

Finalisti su bili:
Aegir's Hall, Westmarch, Dragonspine - 15%
Dragonspine, Dragonspine - 22%
Frostlands, Rising Winds - 7%
Kaembryge, Celestial Kingdom - 4%
Krvomeđe, Rising Winds - 51%

Link: http://www.electricsamurai.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=25643&start=0

Sa svime što smo napravili, ne samo u Krvomeđu nego i u cijelom hrvatskom LARPu općenito, poslužili smo kao svjetli primjer, a bogami i uzor i pozitivni RP utjecaj cijelom Amtgardu. Kvaliteta našeg roleplaya, kostima, priče i izvedbe, kao i dobra reklama (da Amerikanci vide sve što smo ovdje napravili) dovela nas je do ovog prvog mjesta.

Čestitam i zahvaljujem se svima koji su prošle godine sudjelovali na Rajskima, Krvomeđu i ostalim hrvatskim LARP-ovima - bez vas ovog priznanja ne bi ni bilo.

Ivan Žalac / Luc du Pointeaux
Pisar Krvomeđa

Krvomeđe 15.1.2012.

objavio 17. pro 2011. 03:36 Županija Krvomeđe

Krvomeđe će se održati u nedjelju 15.1.2012.

Za sve dodatne informacije javite se meni (Ivo Turk) na 092/2718882 ili 095/8083653. Može i na ivo.turk@pilar.hr

Tip igre: BOJNE IGRE
Trajanje: OD 13 do 17 sati (zapravo dok ne padne noć što se u ovom dijelu godine dakako događa vrlo rano)
Pravila: Amtgard 7,2 hrvatska verzija
KLASNE LENTE SU OBVEZNE ZA BOJNE IGRE !!!

Kako doći tamo?

Siđete s tramvaja na stanici Borovje (linije 6,7 ili 8 ). Tamo su 2 benzinske pumpe. Kad siđete, krenite prema zapadu. Pređite cestu i pređite pokraj benzinske pumpe dok ne dođete do ceste koja je ispred nogometnog igrališta. Tamo će vas netko od organizatora pokupiti s autom i odvesti na Krvomeđe. Tamo će vas i ostaviti u povratku. Inače, pješice se može doći tako da se kod Mosta mladosti popnete na savski nasip (sa sjeverne strane Save) i krenete po nasipu u smjeru istoka (nizvodno uz Savu). Do Krvomeđa ćete doći nakon 2,5-3 km hodanja. Vidjet ćete igrače s vaše desne strane i kad ih vidite na Krvomeđu ste.

Dobrodošli!

Krvomeđe 4.12.2011.

objavio 16. stu 2011. 22:43 Županija Krvomeđe

Krvomeđe će se održati u nedjelju 4.12.2011.

Za sve dodatne informacije javite se meni (Ivo Turk) na 092/2718882 ili 095/8083653.

Tip igre: BOJNE IGRE
Trajanje: OD 13 do 17 sati (zapravo dok ne padne noć što se u ovom dijelu godine dakako događa vrlo rano)
Pravila: Amtgard 7,2 hrvatska verzija
KLASNE LENTE SU OBVEZNE ZA BOJNE IGRE !!!

Kako doći tamo?

Siđete s tramvaja na stanici Borovje (linije 6,7 ili 8 ). Tamo su 2 benzinske pumpe. Kad siđete, krenite prema zapadu. Pređite cestu i pređite pokraj benzinske pumpe dok ne dođete do ceste koja je ispred nogometnog igrališta. Tamo će vas netko od organizatora pokupiti s autom i odvesti na Krvomeđe. Tamo će vas i ostaviti u povratku. Inače, pješice se može doći tako da se kod Mosta mladosti popnete na savski nasip (sa sjeverne strane Save) i krenete po nasipu u smjeru istoka (nizvodno uz Savu). Do Krvomeđa ćete doći nakon 2,5-3 km hodanja. Vidjet ćete igrače s vaše desne strane i kad ih vidite na Krvomeđu ste.

Krvomeđe 13.11.2011.

objavio 1. stu 2011. 11:49 Županija Krvomeđe   [ ažurirano 1. stu 2011. 11:49 ]

Krvomeđe će se održati u nedjelju 13.11.2011.

Za sve dodatne informacije javite se meni (Ivo Turk) na 092/2718882 ili 095/8083653.

Tip igre: BOJNE IGRE
Trajanje: OD 14 do 17 sati
Pravila: Amtgard 7,2 hrvatska verzija
KLASNE LENTE SU OBVEZNE ZA BOJNE IGRE !!!

Gozba na Rajskim Vrhovima 10.12.2011.

objavio 1. stu 2011. 11:31 Županija Krvomeđe

Pozivam vas sve da dođete na gozbu, koja će se održati u gradskoj gostionici na Rajskim Vrhovima u subotu, 10.12.2011. 

U stvarnom svijetu, gozba će biti u gostionici Žumberački podrum u Budinjaku na Žumberku. 

Početak igre je 10.12. u podne. Završetak igre je istoga dana u 23 sata. Nakon završetka igre igrači imaju dvije opcije. Jedna je da se upute kućama, a druga je da ostanu prespavati u gostionici. Ako namjeravate prespavati, imajte na umu da ćete spavati na podu, tj. na luftmadradu i to u vlastitoj vreći za spavanje. Drugih mogućnosti za noćenje nema. Gostionica će dakako cijelo vrijeme biti grijana. 

U GOSTIONICI JE ZABRANJENO PUŠENJE !!! Pušači mogu pušiti na terasi (otvorenom prostoru) Dakle, pušenja u zatvorenim prostorima NEMA!

Tip događaja je gozba s pričom + bojni turnir na otvorenom ako vremenski uvjeti budu zadovoljavajući.

Cijena je 80 kuna po osobi. 

U cijenu je uračunato iznajmljivanje gostionice i minimalno jedan topli obrok (gulaš). Sakupimo li dosta novca, u cijenu će biti uračunat još jedan topli obrok i neka cuga. 

Ako je netko vegetarijanac, neka mi to obavezno istakne u prijavi za gozbu. I njima ćemo nastojati ugoditi. 

Cugu si nosite svoju ili ju možete kupiti u gostionici po redovnim cijenama. 

Obucite se toplo i slojevito jer sami znate da su zime na Žumberku hladne. 

Svi auti koji gore dolaze MORAJU imati propisanu zimsku opremu. Ako imate ljetne gume, ne savjetujem vam da idete gore. 

U slučaju visokog snijega ili snježne mećave, gozba se odgađa, jer je u takvim okolnostima nemoguće doći do gore. 

Poseban poziv svim bardovima (i onima koji se takvima osjećaju)!

Ceh bardova "Kukac svinja dabar" organizira natjecanje bardova na gozbi. Discipline su sljedeće:

Pjevanje, sviranje, sviranje i pjevanje, plesanje (žongliranje i sl.) , pričanje priča (pjesama, viceva i sl.). Bardovi neka naznače u prijavi žele li sudjelovati na turniru. Pobjednik turnira postaje veliki meštar spomenutog ceha bardova. Trenutačni v.d. veliki meštar sam ja.

Prijavnice za likove su ovdje:

https://sites.google.com/site/amtgardhr/prijava-na-dogadaj

Uvod u priču je ukratko ovaj:

Nakon što je jedan Velesov sveti kristal nestao, nastupio je veliki disbalans u prirodi na Rajskim Vrhovima. Pogodila ih je nezapamćena suša koja je nedavno prešla u tešku studen. Gozba se organizira iz zaliha hrane i pića koje su dopremljene s Krvomeđa i Labuđe Rijeke kako bi se podigao moral stanovništvu Rajskih Vrhova da dobije nadu da će preživjeti zimu i sljedeće ljeto dok zamjenski kristal koji je izrađen ne bude posvećen u potpunosti. Tim činom bi se vratio prirodni balans na Rajske Vrhove. 

Dakako, župan Zlatko i svi njegovi ljudi traže svaki način da se prirodni balans što prije ponovno uspostavi.

Zlatko Kramparić

1-8 of 8