Početna‎ > ‎Vijesti‎ > ‎

Rajski Vrhovi XVII

objavio 17. kol 2012. 00:49 Ivan Zalac
Evo i nekih obavijesti vezanih za Rajske Vrhove XVII:

Održat će se u Budinjaku na Žumberku od 31.8. do 2.9.2012.

Igra se po Amtgard 7,2 pravilima (hrvatski prijevod). Relevantan je Dor un Avathar 8. edicija (engleska verzija jer hrvarski prijevod ne postoji). Klasne lente nisu obvezne.

Uglavnom je sve isto kao i na Rajskim Vrhovima XVI, no za svaki slučaj, evo nekih pravila i obavijesti:

Kotizacija je 70 kuna po osobi. Ona uključuje najam terena i korištenje WC-a u lokalkoj gostionici. Osobe koje dolaze na događaj iz inozemstva a da je udaljenost pri tome veća od 300 km (od Budinjaka) ne moraju platiti kotizaciju. Igrači koji dolaze iz Osijeka plaćaju 35 kuna kotizacije. Ako netko dolazi iz nekog mjesta u Hrvatskoj koje je od Budinjaka udaljeno više od 100 km, neka mi se javi na ivo.turk@pilar.hr  ili na 092/2718882 kako bismo se dogovorili oko iznosa kotizacije.

Hranu i piće si svatko sam mora osigurati. To uključuje i pitku vodu, jer na lokaciji gdje se igra nema vodovoda.

Konačne smrti likova nema osim u slučajevima gdje je konačna smrt kazna za teške povrede pravila tijekom igre. To je podrobnije opisano kasnije u ovom postu.

Budite spremni na sve vremenske prilike jer se ipak igra na planini na kojih 800 m nadmorske visine. Imajte na umu da noći mogu biti osjetno hladnije od dana. Budite spremni na mogućnost kiše.

Kako je na Rajske Vrhove skoro pa nemoguće doći bez auta, apeliram na vozače da prime i povezu na Rajske Vrhove što je više moguće ljudi, kako oni koji nemaju auto ne bi ostali zakinuti za prijevoz.

Donošenje bilo kakvih životinja na Rajske Vrhove nije dopušteno. Jedina je iznimka Gareythov pas Dixie. Problem je naime u tome što npr. pas od igrača može otići u obližnje selo i tamo potamaniti guske i kokoši ili neke druge domaće životinje. Dixie to sigurno neće napraviti.

Igra počinje u petak u 18 sati i prekida se u nedjelju u 2.30 sata (u noći). Igrači koji to žele, mogu u noći sa petka na subote otići spavati kada hoće. Igrači koji su otišli na spavanje će se tretirati kao da su izvan igre, osim ako oni izrijekom ne žele drukčije. To trebaju jasno i glasno reći sucima. Igrače koji su u šatoru na spavanju u bilo koje doba igra ne tangira ni na koji način. Nema ubijanja u snu (a da igrač koji spava to ni ne primjeti) i sl. Iznimka su oni koji to izrijekom žele. Igrači koji su u igri tijekom noći ne smiju narušavati san onih koji spavaju. To znači da u blizini šatora u kojima ljudi spavaju trebaju biti tiho, odnosno ne galamiti i sl.

Šatori su prostor koji je izvan igre. Stvari koje su unutra nisu u igri. Nije dozvoljeno ulaziti u tuđe šatore bez dopuštenja vlasnika. Zabranjemo je skrivati predmete vezane za igru u šatore. Isto vrijedi i za automobile. Prostor WC-a se smatra prostorom izvan igre. Prostor seoske gostionice "Žumberački podrum" koja je dislocirana od terena gdje se igra se može koristiti kao prostor za off game razgovore, no i ne mora. To ovisi o igračima (kako se dogovore). Ako istovremeno tamo sjedi više skupina igrača, od kojih su neke in game, a neke off game, međusobno su dužne poštivati status vezan za igru (ne ulijetati in game skupini s off game stvarima i obratno).

Novost je što će na Rajskim Vrhovima XVII biti testirane u igri lente za "off game" igrače. Igračima će biti raspoložive lente koje će, kad se nose, označavati da je igrač "off game". Ovo se donosi u cilju spriječavanja situacija da je npr. u gradu 50% igrača u nekom momentu off game. Igrači se potiču da što manje vremena budu off game, a idealno bi bilo da uopće ne budu off game. Igrači koji će biti "off game" bez lenti bit će upozoreni od sudaca. Ako se ogluše o upozorenja i nastave biti off game, jako će im se lako dogoditi da za taj dan ne dobiju bod iskustva (token). 

Igrači su dužni izbjegavati bilo kakav kontakt s bilo kojim divljim životinjama, a posebice lisicama (najčešći prijenosnici bjesnoće). O pojavi bilo kakve divlje životinje na i u blizini terena za igru, igrači su smjesta dužni obavijestiti organizatore LARPa. (Krpelje i komarce naravno možete tamaniti.)

Zabranjeno je ulaziti u arheološke iskopine.

Ukoliko se naiđe na poslagana drva za ogrijev u blizini terena, ona nisu to za nas. Ne smijete ih dirati. Izmjerena su u kubne metre i namjenjena su prodaji.  PRAVILA O PRIJAVLJIVANJU SMRTI LIKOVA I PREDMETIMA VEZANIM UZ PRIČU


1. Svi su igrači dužni svaku smrt svojeg lika prijaviti u Nirvani na način da u kutiju ubace papirić sa imenom svojega lika, danom i vremenom smrti te rednim brojem pogunuća.

2. Osobe koje ne naprave opisano u stavci 1 bit će kažnjene isključivanjem iz igre, te će biti udaljene s terena na kojemu se LARP odvija.

3. Osobe koje izgube sve živote dužne su to smjesta prijaviti sudcima, odnosno organizatorima igre. Potom će ih oni uputiti što im je dalje činiti. Konačne smrti likova u ovom kontekstu nema sukladno pravilima i tradiciji Amtgarda.

4. Igrači koji u igru unose bilo kakav relikt dužni su ga na početku igre prijaviti sucima. Jednako su ga tako dužne odjaviti na kraju događaja. Osobe koje posjeduju predmete vezane za igru (quest items), a izgube zadnji život dužne su o tome smjesta obavijestiti sudce ili organizatore igre. Potom se primjenjuje stavka 3 ovog pravilnika. Predmeti vezani uz igru u ovom slučaju prestaju biti u posjedu igrača koji je izgubio zadnji život i trebaju biti položeni na tlo na mjestu pogibije lika, ukoliko ranije pretraživanjem neki drugi lik nije pronašao predmet. Lik koji nađe takav predmet postaje njegov novi vlasnik. O pronalasku tog predmeta taj je lik smjesta dužan obavijestiti organizatora ili sudca. U protivnom, bit će isključen iz igre i udaljen s LARP terena, a spomenuti predmet neće biti u vlasništvu lika. Po završetku događaja svi su igrači organizatorima ili sudcima dužni reći imaju li kod sebe koji predmet vezan za igru (quest item). U suprotnom, taj se predmet neće smatrati vlasništvom lika, nego će se smatrati izgubljenim.

5. Osobe koje budu varale na način da tijekom jedne igre proizvoljno mijenjaju klase svojih likova bit će isključene iz igre i udaljene s terena. Moguće je mijenjati klase jedino između dvije bojne igre ili između dvije jasno odvojene priče. Eventualne nejasnoće treba razmotriti sa sudcima ili organizatorima.

6. Osobe koje budu koristile sposobnosti koje njihova klasa nema a nisu se o eventualnim modifikacijama klasa prethodno dogovorili sa sudcima ili organizatorima bit će isključene iz igre i udaljene s terena.

7. Osobe koje ne učine opisano u stavci 3 ovoga pravilnika, te nastave igru varajući da nisu izgubili sve živote bit će kažnjene konačnom smrti svojega lika koja se odnosi na sve LARP događaje.

Game masteri će biti Mario Bošnir, Ivan Žalac i Ivo Turk, a svoj će doprinos organizaciji igre dati i Ksenija Premuš i Vjekoslav Kiralj. 

DOBRODOŠLI!!!

Ivo Turk
Comments